så fungerar det!

Era behov

Ni har ett behov eller idé som ni vill förverkliga. Kanske vill ni bygga ett helt nytt hus, renovera en gammal västerbottensgård eller bygga ett nytt uterum till er befintliga villa.

Vi träffas

Vid ett första möte får jag höra mer om ert projekt. Jag ställer massor av frågor om vilka behov ni har, hur stora rum ni behöver, om ni har en budget för bygget, hur ni vill att det ska se ut, hur ni vill att känslan ska bli och en massa annat. För att kunna hjälpa er behöver jag först förstå!

Offert

Kort efter vårt möte återkommer jag med en offert och en budget för arbetet. Det är viktigt både för mig och för er att det är tydligt vad som ska göra och vad det får kosta. Ibland kan jag ge er ett fast pris på hela arbetet men ibland är det svårt att veta vad som ska göras redan från början. Då får ni en budget på det arbete vi är överens om. Blir det ändringar eller tillägg under vägens gång stämmer jag givetvis av det med er innan jag börjar jobba.

Skisser

Jag utgår från vårt möte och börjar skissa på ett eller flera förslag som löser era problem. Ofta är det bra för er att se några varianter på lösningar så kan ni ställa olika alternativ mot varandra.

Ni funderar

Det är ert hus och det är viktigt att ni känner att ni är med på tåget! När jag gjort färdigt de första skisserna får ni titta på dem. Ibland är det bäst att träffas igen och ibland räcker det att jag skickar ritningarna till er. Ofta ser ni något ni vill ändra eller så väcks någon fundering när ni ser dessa första utkast. Ta god tid på er och känn efter!

Ritningar

Ibland räcker det med de första skisserna men ofta behövs mer detaljerade ritningar. Det kan vara bygglovshandlingar som kommunen kräver, förfrågningsunderlag om ni ska ta in offerter eller bygghandlingar när ni redan avtalat med en entreprenör. Jag ritar upp vad vi kommit överens om i ett CAD-program.

Ritningar och uppföljning

När jag är färdig får ni ritningarna och kan kontakta bygglovsavdelningen eller entreprenörer. Ofta dyker det upp fler frågor under projektets gång och jag kan finns med som rådgivare hela vägen. Eftersom jag är väl insatt i ert bygge är det lätt att bolla frågor som dyker upp på telefon eller e-post.